Andre tilbud

Tor underviser ved akvariet

Livet i fjæra

Livet i fjæra er et tilbud til lærere som vil gjøre naturfagsundervisningen mer levende.

Du står selv for undervisningen, men låner Sjøskolens undervisningsrom og akvarier, og bruker naturen på Hovedøya. I de tre saltvannsakvariene er det vanlig fisk og bunndyr fra Oslofjordområdet.

Berøringsakvariet har bunndyr som sjøstjerner, kråkeboller, anemoner og andre bløtdyr, som man til vanlig ikke ser fra overflaten i fjæra. Disse kan læreren ta opp, slik at elevene får observere på nært hold. I tillegg til dette er det noen vanlige fiskearter som man finner i fjæra.

Ønsker dere å se de mindre skapningene, har vi utstyr til utlån. Blant annet: kasteriver for å finne tang, tare og småkryp; skjellrive; planktonhåv; bunnskrape og vannkikkerter. Vi har også to stereopluper for å titte på plankton og andre smådyr. Det er også diverse naturfagbøker tilgjengelig.

Det er en fordel om lærere som skal benytte seg av tilbudet, deltar på kurs hos oss først

Krabbefiske

Sjøskolens flotte krabbefiskestenger er alltid populære! Rekorden er 160 krabber på én time for et lag med 14 elever! Dette er en aktivitet som kan kombineres med alle de andre aktivitetene.

En dag på Sjøskolen starter vanligvis kl. 0915, og varer til kl. 1330. Vår båt henter og bringer dere til byen.

Sjøskolens tilbud passer også for elever som har spesielt behov for tilpasning. En dag på Sjøskolen gir gode opplevelser med mestring i trygge omgivelser.

Klassen disponerer et rom hvor dere kan spise lunsj hvis været krever det.

Natursti

Et tilbud til lærere som vil gjøre naturfagsundervisningen mer levende.

Naturstien er anlagt i naturreservatet rett bak skolen. Her kan dere gå til forskjellige poster som tar for seg øyas særegne biologi og geologi. Hovedøya er også full av spennende kulturhistorie. Dere får med dere en sekk som inneholder alt utstyret dere trenger.

Last ned naturstiposter for naturstien på Hovedøya (PDF)

Roing og seiling

Sjøskolen har fire Askeladden seilbåter til utlån. Båtene har to seil; fokk og storseil. Det er plass til 4-5 personer i hver av de 15 fots båtene. Hvis vinden løyer, har vi årer ombord. Sjøskolen arrangerer seilkurs for lærere som ønsker å benytte seg av tilbudet.

Lærere som skal benytte seg av tilbudet om seiling,  delta på kurs hos oss først

Elever med spesielle behov

Dersom din klasse har elever med spesielle behov, eller det er andre ting vi bør vite om, så ønsker vi å høre fra dere i forkant av besøket hos oss!

• Tidsrommet dere disponerer er fra kl. 0915 til kl. 1330.
  • Oppmøtested er på "Revierkaia", ved Havnelageret, ca 200m fra Operaen. Viktig at tidspunktet dere fører opp er møtetidspunktet på Revierkaia.
  • Sjøskolen kan ikke stille med personale til undervisningen. Hjemskole-lærerene har det fulle ansvaret for både sikkerhet og innhold for dagen.

TRYKK HER FOR PÅMELDING

Sesong for andre aktiviteter

Sjøskolen følger skoleruta for Oslo og har åpent alle skoledager.

Sesongen for våre andre aktiviteter i 2018 er som følger:

fra 8. mai til 19. juni og fra 27. august og så lenge vær og temperatur tillater de forskjellige aktivitetene fram mot juleferien.