Vår profil

Sjøskolen fra sjøsiden

Oslo Sjøskole holder til på Hovedøya. Skolen har som primæroppgave å undervise 9. trinn i Sjøvett og Livberging i åpent vann. Skoler som besøker oss blir invitert, dette for å sikre at alle skal få like muligheter til å besøke oss i en viss rotasjon.

Vi har 3 saltvannsakvarier, seiljoller, robåter og motorbåter som elevene benytter seg av. Videre har vi skolebåten MS Folden, som benyttes til Sjøvettopplæring. Ombord MS Folden får elevene forsøkt seg som navigatører mellom fjordens holmer og skjær.

Elever som deltar på "Livberging i åpent vann" har undervisning ombord på MS Olympia.

Alle Osloskolene kan besøke vårt øvrige tilbud:

• Naturstien på Hovedøya
  • Akvariet, og Livet Fjæra
  • Krabbefiske
  • Roing
  • Seiling

Skoler som ønsker å benytte seg av vårt øvrige tilbud, melder seg på for å booke tid. Vi ønsker også at minst én av lærerne har vært på Sjøskolen tidligere, eller at man har vært på ett av våre innføringskurs. Ta kontakt dersom dere ønsker et slikt kurs!