Hovedseksjon

Seiling, roing, livet i fjæra, natursti

Tor underviser ved akvariet

En dag på Sjøskolen starter vanligvis kl. 09.15, og varer til kl. 13.30. Normalt henter sjøskolen klassen på Revierkaia til avtalt tidspunkt.

Sjøskolens tilbud passer også for elever som har spesielt behov for tilpasning. En dag på Sjøskolen gir gode opplevelser med mestring i trygge omgivelser.

Klassen disponerer et rom hvor dere kan spise lunsj hvis været krever det.

 

Livet i fjæra

Livet i fjæra er et tilbud til lærere som vil gjøre naturfagsundervisningen mer levende.

Du står selv for undervisningen, men låner Sjøskolens utstyr, undervisningsrom og akvarie, og bruker naturen på Hovedøya.

Akvariet har bunndyr som sjøstjerner, kråkeboller, anemoner og andre bløtdyr, som man til vanlig ikke ser fra overflaten i fjæra. Disse kan læreren ta opp, slik at elevene får observere på nært hold. I tillegg til dette er det noen vanlige fiskearter som man finner i fjæra.

Ønsker dere å se de mindre skapningene, har vi utstyr til utlån. Blant annet: kasteriver for å finne tang, tare og småkryp; skjellrive; planktonhåv; bunnskrape og vannkikkerter. Vi har også to stereopluper for å titte på plankton og andre smådyr. Det er også diverse naturfagbøker tilgjengelig. 

Sjøskolen kan ofte bidra med en av våre lærere. Avklar om dette er ønskelig ved påmelding. 

 

Krabbefiske
Sjøskolens flotte krabbefiskestenger er alltid populære! Rekorden er 160 krabber på én time for et lag med 14 elever! Dette er en aktivitet som kan kombineres med alle de andre aktivitetene.

 

Natursti
Et tilbud til lærere som vil gjøre naturfagsundervisningen mer levende. 

Naturstien er anlagt i naturreservatet rett bak skolen. Her kan dere gå til forskjellige poster som tar for seg øyas særegne biologi og geologi. Hovedøya er også full av spennende kulturhistorie. 

Sjøskolen har laget en digital natursti. Last ned app via linken under: 

Last ned pocketsights turguide for natursti fra apple store eller google play.

 

Roing (og seiling)
Vi har 12-fots robåter (Pioner) som elevene kan bruke i perioder (deles ofte med 9. klasses sjøvettopplæring)  av dagen. Her får elvene trygg erfaring med roing og man kan raskt få mestring. 

Sjøskolen har også flere Megin-seilbåter til utlån. Båtene har to seil; fokk og storseil. Det er plass til 4-5 personer i hver av de 16 fots båtene. Hvis vinden løyer, er det årer ombord, og jollene er suverene for å ro med 4-5 elver samtidig.  Sjøskolen arrangerer seilkurs for lærere som ønsker å benytte seg av disse båtene til seiling. Og også disse båtene brukes av Sjøvettopplæringen til 9. klasse, så man må koordinere litt for å få brukt disse i løpet av dagen. 

Dersom du vil ha med elever på seilkurs/seiltur kan du evt be om å få en person fra Sjøskolen til å være med som følgebåt.  Det er en fordel om lærere som skal benytte seg av tilbudet om seiling,  deltar på kurs hos oss først.  Ta kontakt for drøfting av behov. 

 

Velkommen til brygge- og båtliv på Oslo Sjøskole

Elever med spesielle behov

Dersom din klasse har elever med spesielle behov, eller det er andre ting vi bør vite om, så ønsker vi å høre fra dere i forkant av besøket hos oss!

PÅMELDING

  • Tidsrommet dere disponerer er fra kl. 0915 til kl. 1330.
  • Oppmøtested er på Revierkaia. Viktig at tidspunktet dere fører opp er møtetidspunktet på Revierkaia.
  • Hjemskole-lærerene har ansvaret for innhold og sikkerhet for dagen. Så langt sjøskolen har kapastitet kan det gis støtte fra vårt personale. Ta kontakt med skolen for å drøfte behov.   Send e-post til Sjøskolen for påmelding på disse aktivitetene

Sesong for andre aktiviteter

Sjøskolen følger skoleruta for Oslo og har åpent alle skoledager.

Sesongen for våre andre aktiviteter normalt  som følger:

Vårsemester:
Fra ca etter vinterferien til sommerferien.

Høstsemester:
Fra etter sommerferien og så lenge vær og temperatur tillater de forskjellige aktivitetene fram mot juleferien.